Arteloco en sydende laboratorium

Det mest dækkende ord for Arteloco er måske et laboratorium for kunst, for adressen kommer til at rumme lidt af det hele. Et atelier, et galleri, et værksted og ikke mindst en bolig. Vi bor her, her er vi sammen med familie og venner og vores to hunde.  Som i et almindeligt galleri vil det være muligt at se og købe kunst.

Adressen fungerer som arbejdende værksted for kunstnerparret Galmez og Soza, så besøgende kan komme ind fra gaden og få et indblik i den kunstneriske proces. Derigennem ønsker Galmez og Soza at skabe et sydende laboratorium af liv og energi, hvor i perioder er kun eksperimentation med ny materialer og formgivning, andre produktion eller udstillinger, så du må forvente lidt af hver, intet er sikkert

Vi vil tilbyde undervisning og workshop i samarbejde med Møn Museet i Stege, og deltager vi  i løbet af året på Fabrikat marked i Stege.

Lang karriere inden for kunst og design

Arteloco har eksisteret siden marts 1972, ideen opstod på Kunstfakultet i Santiago Chile.

Midt i en tid med politiske omvæltinger og revolution blev ideen om Arteloco skabt som en fælles univers af farver, eksperimentation og kunst.

Vi måtte flygte fra Chiles diktatur og kom til Danmark i 1975, hvor vi blev uddannet Beklædnings Designer. Mødet med design -og modeverden førte hen til en univers af kunst og design som kan bedst beskrives med begrebet ”cross over ”.

Ana Maria Galmez er inspireret af transformationer, og hele hendes skabende proces er en eksperimenterende leg. Hun arbejder med diverse materiele og forskellige teknikker. I sine digital tryk med serigrafi og tekstile teknikker lægger hun lag på lag, indtil der sker en sammensmeltning og noget helt nyt og uforudsigeligt træder frem.

Eduardo Soza kredser i sine malerier og collager abstraktioner af golde landskaber, hvor der ofte er én dominerende farve. Fra ørkenlandskabet i Chile er det den lyse sandfarve, fra Grønlands isørken den hvide farve, det danske landskab har en brun klangbund og fra Mozambiques afsvedne landskab dominerer den røde jordfarve.

De to kunstnere har begge en lang karriere bag sig, dels som udøvende kunstnere og dels som undervisere.

De er medlemmer af Billed Kunstneres Forbund og Dansk Kunstshåndværkere og -Designere.og har udstillet på museer, gallerier i Danmark og udlandet.

@